Worldline / Nieuws / Nieuws overzicht hidden page / 2022 /

Worldline lanceert Tap on Mobile

Worldline lanceert Tap on Mobile

Worldline lanceert nieuwe oplossing Tap on Mobile voor winkeliers en kondigt de verwerving van een meerderheidsbelang in fintech SoftPos.eu aan

 

Parijs, La Défense, 26 oktober 2022 - Worldline [Euronext: WLN], wereldleider in betaaldiensten, kondigt vandaag de afronding aan van een belang van 55% in SoftPos.eu, een fintech uit Warschau die van Androidtoestellen beveiligde betaalterminals kan maken. Deze overname past volledig in de doelstelling van Worldline om betaaloplossingen aan te bieden die aangepast zijn aan alle commerciële activiteiten en de zakelijke ambities van zijn klanten. Op basis van de technologie van SoftPos.eu lanceert Worldline internationaal een nieuw product: Worldline Tap on Mobile.

SoftPos.eu werd in 2019 in Polen opgericht door twee betalingsondernemers. De fintech maakt van een gewoon Androidtoestel een beveiligde betaalterminal, waardoor winkeliers kaartbetalingen kunnen accepteren zonder dat er extra hardware nodig is.

Het past binnen de bedrijfsstrategie van Worldline om toegevoegde waarde te creëren door nieuwe technologieën en producten aan te kopen. Samen met SoftPos.eu werden verschillende partnerschappen met aanzienlijke waardecreatie gelanceerd. Worldline is overtuigd van de toegevoegde waarde van de fintech go-to-market en productontwikkeling, als centrale aanvulling op het bestaande aanbod van de groep voor winkeliers. Dankzij de technologie van SoftPos.eu zal Worldline zijn uitgebreide portefeuille, van onboarding tot acquisitie, kunnen versterken en de klantenwaarde in alle verticale marktsegmenten kunnen uitbreiden.

 

Tap on Mobile-app

Worldline Tap on Mobile is een unieke end-to-end oplossing op basis van Android-applicatie waarmee alle winkeliers - klein of groot - betalingen kunnen accepteren via een smartphone, tablet of bedrijfstoestel. De oplossing is ontworpen om kleine bedragen te accepteren door een eenvoudige 'tik', maar ook grotere bedragen, waarbij de klant dan op het scherm een pincode moet invoeren.

 De Tap on Mobile-app zal de groei van zijn klanten ondersteunen door:

· Moderne, gemakkelijke, eenvoudige en snelle acceptatie van contactloze betalingen

· Flexibiliteit, zonder extra hardware en bruikbaar in alle marktsegmenten

· Een beveiligde, PCI-gecertificeerde oplossing met invoer van de pincode bij grotere bedragen

· Een kosteneffectieve betaaloplossing ter vervanging of aanvulling van de bestaande betaaloplossingen

· Integratiemogelijkheden met toepassingen van derden

Tap on Mobile is de eerste door Zebra Technologies gecertificeerde betaalapplicatie. Zebra Technologies is een wereldleider in informatie enterprise asset intelligence (realtime bedrijfsinformatie) en levert draagbare toestellen voor een groot aantal sectoren. Het product is volledig gecertificeerd door Zebra en maakt Worldline tot de eerste betalingspartner van Zebra ter wereld. Door dit partnerschap kunnen gespecialiseerde integrators en partners in alle segmenten betaling toevoegen aan het aanbod van hun klanten via hun Android-toestellen.

 

Niklaus Santschi, Head of Merchant Services bij Worldline: “Zowel consumenten als ondernemingen hebben veel belangstelling voor mobiele betalingen. Met de overname van SoftPos.eu en de concrete uitrol van Tap on Mobile biedt Worldline zijn klanten nu een volledig pakket van oplossingen die zijn aangepast aan alle groeiambities. Het is een aanvulling

op ons bestaande aanbod die gemak en flexibiliteit biedt voor alle types transacties. Eén enkele, maar veilige tik op een scherm, meer is er niet nodig. Worldline beschikt daarmee nu zelf over een nieuwe kernfunctie voor de betalingswaardeketen die op verzoek kan worden ingezet, zowel voor bestaande als voor nieuwe klanten. Dat is een nieuwe mijlpaal in onze strategische positionering in het huidige landschap. Deze technologie houdt tal van opportuniteiten in voor onze onderneming, en we zien de toekomst dan ook heel enthousiast tegemoet.”


Grzegorz Nowakowski, CEO van SoftPos.eu, voegt daaraan toe: “Worldline was de eerste grote speler die in SoftPos, zijn team en zijn product geloofde. Toen we in 2020 onze samenwerking opstartten, was de markt voor op een app gebaseerde terminal veel kleiner dan nu. Al vanaf de eerste dag wisten we dat we enkel met de steun van een sterke strategische partner onze groeimogelijkheden ten volle zouden kunnen waarmaken. Nu blijkt duidelijk dat dat de juiste visie was. Wij zijn bijzonder blij dat de waardering wederzijds was en dat we dit investeringsstadium hebben bereikt. SoftPos.eu heeft een geavanceerde, maar gebruiksvriendelijke technologie opgebouwd die vele handelaren van diverse grootte in heel Europa nu al actief gebruiken. Met Worldline krijgen we een strategische investeerder die zijn sterke schouders onder ons project kan zetten, zowel voor de verdere productontwikkeling als voor de verkoop aan andere markten en handelaars.”

***

Voor meer informatie over Worldline Tap on Mobile, klik hier.

 

Over Worldline

Worldline [Euronext: WLN] is een wereldleider in de betaalindustrie en de technologiepartner bij uitstek voor winkeliers, banken en acquirers. Met 18.000 medewerkers in meer dan 40 landen biedt Worldline haar klanten duurzame, betrouwbare en innovatieve oplossingen die hun groei bevorderen. De door Worldline aangeboden diensten omvatten instore en online commerciële acquiring, uiterst veilige verwerking van betaaltransacties en talrijke digitale services. In 2021 genereerde Worldline een proforma-omzet van bijna 4 miljard euro.  

 worldline.com

Download ons Jaarverslag van 2021

Perscontact

 

T +32 (0)2 727 68 22
press-benelux@worldline.com