FAQ's Betaalkaarten accepteren

 • Wat moet ik doen om creditcards te accepteren?

  Om betaalkaarten te accepteren moet een contract worden afgesloten met een financiële instelling (de acquirer). Worldline is gespecialiseerd in elektronische betaaldiensten en biedt ondernemers de mogelijkheid om verschillende betaalkaarten op een snelle en veilige manier te accepteren. Meer informatie hierover kunt u via het formulier op deze pagina aanvragen.

  Nadat u een contract voor acceptatie van betaalkaarten heeft afgesloten, ontvangt u van Worldline een MID (merchant id ofwel klantnummer). Dit MID dient u aan de betaalautomaatleverancier te geven en in uw administratie te bewaren. Afhankelijk van de werkwijze van de betaalautomaatleverancier voert de leverancier deze nummers voor u op de betaalautomaat in of voorziet hij u van een handleiding waarmee u de contracten zelf kan invoeren. Nadat de gegevens zijn ingevoerd op de betaalautomaat kunt u de kaarten accepteren.

  Kan ik buitenlandse Maestro en V PAY betalingen accepteren?

  Ja, dat kan hiervoor kunt een contract afsluiten bij Worldline.

  Kan ik Nederlandse pinpassen via Worldline accepteren?

  Ja, u kunt Nederlandse pinpassen via Worldline accepteren tegen een aantrekkelijk tarief.

  Wat wordt bedoeld met een particuliere kaart en een zakelijke kaart?

  Een particuliere kaart is aangevraagd door een consument. Een zakenkaart is door een bedrijf/organisatie aangevraagd en wordt aan de kaarthouder gegeven namens een bedrijf.

  Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen particuliere en zakelijke kaarten?

  De kosten van een zakelijke kaart zijn hoger in het gebruik dan van een particuliere kaart. Deze kosten worden door de kaartmaatschappijen vastgesteld en aan de betalingsverwerker (Worldline) in rekening gebracht.

  Waarom wordt er onderscheid gemaakt tussen Europese en niet-Europese kaarten?

  De kosten voor de acceptatie van niet-Europese kaarten zijn hoger dan van de kosten voor de acceptatie van Europese kaarten. Deze kosten worden door de kaartmaatschappijen vastgesteld en aan de betalingsverwerker (Worldline) in rekening gebracht.

  Welke landen vallen onder de European Economic Area?

  Alle landen van de Europese Unie, plus Liechtenstein, IJsland en Noorwegen.

  Wat is een pre-autorisatie?

  Een pre-autorisatie is een reservering die wordt aangevraagd voor elke creditcard betaling waarvan het eindbedrag van de levering van producten en/of diensten nog onbekend is. Reserveringen worden het meest bij hotels, verhuurbedrijven en e-commerce transacties gebruikt.

  Waarom betaal ik een extra toeslag voor een pre-autorisatie?

  De pre-autorisatie optie is een extra dienst die MasterCard en Visa aanbieden om de dienstverlening richting kaarthouders en ondernemers te verbeteren, voor deze extra dienstverlening brengen MasterCard en Visa kosten in rekening.

  Wat zijn virtuele betaalkaarten?

  Met een virtuele betaalkaart kan er veilig worden betaald. Zoals de naam doet vermoeden, zijn de kaart en transacties virtueel en digitaal. Er wordt een bedrag op de virtuele kaart gezet waarmee kan worden betaald. Een virtuele kaart kan voor één transactie worden gebruikt. De virtuele betaalkaart werkt hetzelfde als een gewone betaalkaart en heeft dezelfde eigenschappen.

  Wat zijn de kenmerken van een virtuele kaart?

  Een virtuele betaalkaart: • Heeft een kaartnummer • Heeft een veiligheidscode (CVC) • Heeft een vervaldatum • Staat op naam van de kaarthouder Een virtuele betaalkaart is dus geen fysieke kaart met een voor en achterkant!

  Wat houdt het GWTTP programma van MasterCard in?

  Het Global Wholesale Travel Transaction Program (GWTTP) is een programma waarbij virtuele kaarten kunnen worden gebruikt om mee af te rekenen. De virtuele kaarten worden bijvoorbeeld door boekingskantoren gebruikt om te kunnen af rekenen bij partijen zoals vliegtuigmaatschappijen of hotels uit naam van de consument.

  Waarom wordt er een toeslag door Worldline in rekening gebracht wanneer er wordt betaald met een virtuele kaart?

  Voor betalingen met virtuele kaarten worden er extra kosten door kaartmaatschappijen in rekening gebracht, deze worden doorbelast door Worldline.